Συνεργασία ΗΠΑ-Ιαπωνίας για αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο

Τηλεφωνικώς συνεχάρη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για την νίκη του στις χθεσινές εκλογές της χώρας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ιαπωνική κυβέρνησης, Γιασουτόσι Νισιμούρα, Άμπε κι ο Τραμπ σχεδιάζουν να παίξουν γκολφ μαζί στις 5 Νοεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του, στην Ιαπωνία.

Ο Νισιμούρα δήλωσε πως οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την Βόρεια Κορέα και συμφώνησαν για την κλιμάκωση της πίεσης κατά της Πιονγιάνγκ.

Ο ίδιος ο Άμπε ξεκαθάρισε πως θα συζητήσει «λεπτομερειακά» το πρόβλημα με την Βόρεια Κόρεια, μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την δέσμευση των δύο χωρών να συνεργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η δήλωση του Άμπε έγινε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την μεγάλη νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού του, στις εκλογές που έγιναν χθες.