Συνεργασία: Επικρίνουμε έντονα την καθυστέρηση των ερευνών για τον Συνεργατισμό

Για πολιτικές, Αστικές και πιθανόν Ποινικές ευθύνες για το Συνεργατισμό κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε σχέση με όσα ειπώθηκαν χτες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, που αφορά την έκδοση του πορίσματος της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, ως Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων δηλώνουμε τα ακόλουθα.

Υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές και θεσμικές ευθύνες οι οποίες ποτέ δεν αναλήφθηκαν, ευθύνες στα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και βεβαίως ευθύνες υπάρχουν στη Διοίκηση που όλοι μαζί αποφάσιζαν για την τύχη και την πορεία του Συνεργατισμού.

Θεωρούμε απαράδεκτη εξέλιξη και πραγματική κατάντια, αν αφέθηκε σκόπιμα να παρέλθει το χρονικό διάστημα των 3 ετών, όπου με βάση τον περί παραγραφής νόμο, μετά την πάροδο 3 ετών δεν μπορούν να αναζητηθούν αστικές ευθύνες.

Σημειώνουμε ότι τα πεδία της έρευνας, αφορούν τη σκανδαλώδη μεθοδευμένη συμφωνία με την Αλταμίρα, την παροχή δανείων και πιστωτικές διευκολύνσεις με ευνοϊκούς όρους, τις διαγραφές δανείων, τις υπερχρεώσεις τόκων, τα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, την αγορά υπηρεσιών από δικηγόρους, τα έξοδα φιλοξενίας, τις διαφημίσεις, την αγορά υπηρεσιών κτλ.

Κλείνοντας, επικρίνουμε έντονα την καθυστέρηση των ερευνών, τονίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης των σχετικών ερευνών από την Αστυνομία και την Εισαγγελία εντός 2 μηνών πριν εκπνεύσει η περίοδος εντός της οποίας θα μπορούν να αναζητηθούν αστικές ευθύνες σε σχέση με την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Αναμένουμε, όπως όλοι οι πολίτες,  επιτέλους απόδοση ευθυνών, χωρίς τεχνάσματα συγκάλυψης και κουκουλώματος της υπόθεσης.