Συνελήφθη 21χρονος για την επίθεση και τραυματισμό με μαχαίρι στη Λευκωσία

Εναντίον του 21χρονου υπόπτου διερευνάται και υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 21 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης και τραυματισμού με μαχαίρι, άντρα ηλικίας 25 ετών, για την οποία εξακολουθεί να καταζητείται δεύτερος ύποπτος, άντρας ηλικίας 41 ετών. Εναντίον του 21χρονου υπόπτου διερευνάται και υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, καθώς και κατοχής εκρηκτικών υλών, μετά τον εντοπισμό κατά τη σύλληψη του, ποσότητας μεθαμφεταμίνης, μεγάλου χρηματικού ποσού, καθώς και μίας σφαίρας πυροβόλου όπλου.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε σε κατοικία στην επαρχία Λευκωσίας, όπου μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν χθες το απόγευμα για εντοπισμό και σύλληψη του. Αυτός καταζητείτο δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, που είχε εκδοθεί για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης επίθεσης και τραυματισμού 25χρονου, που διαπράχθηκε στη Λευκωσία, την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουνίου.

Η επίθεση σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία διαπράχθηκε γύρω στις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν τρία πρόσωπα επιτέθηκαν εναντίον του 25χρονου, ενώ αυτός βρισκόταν σε υποστατικό στη Λευκωσία. Κατά την επίθεση, ένας από τους τρεις δράστες φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι τον 25χρονο.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στον θώρακα, κοντά στην αριστερή του μασχάλη, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, πιθανόν να φέρει και επιφανειακό τραύμα στον αριστερό πνεύμονα. Αυτός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι εκτός κινδύνου.

Κατά τον εντοπισμό του 21χρονου υπόπτου χθες το απόγευμα, αυτός παρουσιάστηκε στα μέλη της Αστυνομίας ως άλλο πρόσωπο, αναφέροντας ψευδή στοιχεία σε σχέση με την ταυτότητα του. Αφού από τις εξετάσεις που έγιναν εξακριβώθηκαν τα πραγματικά στοιχεία του, αυτός συνελήφθη στη συνέχεια δυνάμει του δικαστικού εντάλματος που είχε εκδοθεί για τη σύλληψη του.

Σε έρευνα στην κατοικία και σε δύο οχήματα του, ανευρέθηκαν ποσότητα μεθαμφεταμίνης, μικτού βάρους 34 γραμμαρίων περίπου, το χρηματικό ποσό των 7,720 ευρώ, καθώς και ένα πλήρες φυσίγγιο πυροβόλου όπλου. Ο 21χρονος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ αργότερα χθες συνελήφθη και με νέο δικαστικό ένταλμα, που εκδόθηκε για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης πλαστοπροσωπίας, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας και η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λευκωσίας) συνεχίζουν τις εξετάσεις.