Συνελήφθη ο 63χρονος σύζυγος της αρχιλογίστριας στη Λεμεσό

Συνελήφθη ο 63χρονος σύζυγος της αρχιλογίστριας στη Λεμεσό

Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη του 63χρονου συζύγου της 49χρονης λογίστριας η οποία εμπλέκεται σε απάτη πέραν των 4 εκατομμυρίων στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 63χρονος φαίνεται να είναι το πρόσωπο, το οποίο πλαστογραφούσε τις επιταγές για τους εικονικούς υπαλλήλους της εταρείας.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον λογαριασμό του εντοπίστηκαν 20.000 ευρώ, ενώ στον λογαριασμό του γιου του 200.000 ευρώ.

Η 49χρονη είναι ύποπτη για έκδοση πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ και για κλοπή 73.900 ευρώ, από την εταιρεία στην οποία εργάζονταν. Η 49χρονη υπεύθυνη λογιστηρίου τελεί υπό κράτηση, ενώ δεν συνεργάζεται με τις αρχές καθώς συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα το ποσό που βρίσκεται υπό διερεύνηση φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί τέσσερα πολυτελή οχήματα της ύποπτης, είπε πως γίνονται εξετάσεις και για τις συνθήκες απόκτησης άλλων περιουσιακών στοιχείων, που αφορά κυρίως ακίνητη περιουσία. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται επίσης ηλεκτρονικά δεδομένα που είχαν σβηστεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή λίγο πριν τη σύλληψη της και που, ωστόσο, έγινε κατορθωτή η επαναφορά τους, πρόσθεσε.

Τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από υπάλληλο, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2017-2020.