Συνελήφθη ο 40χρονος που καταζητείτο για το θάνατο 18χρονου στη Λεμεσό

Συνελήφθη ο 40χρονος που καταζητείτο για το θάνατο 18χρονου στη Λεμεσό

Στη σύλληψη 40χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη προμήθεια, κατοχή, χρήση και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, αμελείς και επικίνδυνες πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και ανθρωποκτονία.

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί αρχικά σε χώρα του εξωτερικού, αφού εναντίον του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και χθες βράδυ έφτασε στην Κύπρο συνοδεία μελών της Αστυνομίας, όπου συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας με δικαστικό ένταλμα σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 40χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση θανάτου 18χρονου, ο οποίος στις 10 Ιουνίου, 2018 γύρω στις 11μ.μ., μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με υπάρχουσες μαρτυρίες, ο 18χρονος πριν εντοπιστεί σε κωματώδη κατάσταση, βρισκόταν μαζί με άλλα πρόσωπα σε συγκεκριμένο υποστατικό στη Λεμεσό.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί ακόμη τρία πρόσωπα ηλικίας 40, 29 και 26 ετών. Για τους 40χρονο και 26χρονο, καταχωρήθηκε υπόθεση για ανθρωποκτονία ενώπιον Δικαστηρίου, η οποία βρίσκεται υπό εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο, ενώ ο 29χρονος καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση, στις 31/10/2018 για υπόθεση ναρκωτικών.

Το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού) συνεχίζουν τις εξετάσεις.