Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

Ελεύθερος αφέθηκε ο Κ. Βαξεβάνης και παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του Αυτοφώρου. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.Στη σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Ηot doc προέβησαν οι αστυνομικές αρχές στις 11 το πρωί της Κυριακής μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, λόγω της δημοσιοποίησης της λίστας Λανγκάρντ.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση του στο twitter λίγο πριν συλληφθεί, άνδρες της αστυνομίας παρουσία του εισαγγελέα πήγαν στο σπίτι όπου βρισκόταν για να τον συλλάβουν “Μπαίνουν στο σπίτι με τον εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε”.

Νωρίτερα είχε αναρτήσει και πάλι στο λογαριασμό του στο twitter την διεύθυνση της οικίας στην οποία βρισκόταν, καθώς και ένα βίντεο στο οποίο κατηγορεί τη δικαιοσύνη για την απαράδεκτη φίμωση του Τύπου. ” Βρίσκομαι Πόντου 16 στη Δροσιά. Απ’έξω υπάρχουν 15 αστυνομικοί. Ας μπούν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιάδες.”

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας την σύλληψη του δημοσιογράφου με ανίσχυρο νομικό περίβλημα.

” Η  σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα. Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους,  την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης  της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου”.