Συνελήφθησαν τρεις έφηβοι για διαρρήξεις και κλοπές στη Λεμεσό

Συνελήφθησαν τρεις έφηβοι για διαρρήξεις και κλοπές στη Λεμεσό

Στη σύλληψη τριών εφήβων προχώρησε  η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κτηρίου και κλοπής.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από μέλη αρχαιολογικής αποστολής, που διαμένουν στις εγκαταστάσεις δημοτικού σχολείου, σε χωριό στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με τους παραπονούμενους, μεταξύ των ωρών 9μ.μ. της 4ης Αυγούστου και 2π.μ. της 5ης Αυγούστου 2018, άγνωστοι διέρρηξαν αίθουσες του εν λόγω σχολείου και έκλεψαν τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, μια ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής ήχου και τρία ζεύγη γυαλιών ηλίου.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία, εντοπίστηκε κρυμμένη, στο προαύλιο εκκλησίας του χωριού, μια φωτογραφική μηχανή, η οποία φέρεται να αναγνωρίστηκε από τους παραπονούμενους ως ένα από τα κλοπιμαία αντικείμενα.

Επίσης, από περαιτέρω διερεύνηση, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον ενός 17χρονου και δύο 15χρονων, κατοίκων του χωριού. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στις οικίες τους, διενεργήθηκαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκε, στην οικία του 17χρονου, δύο φωτογραφικές μηχανές, οι οποίες φέρονται να αποτελούν μέρος της περιουσίας που κλάπηκε.

Η τελευταία κλοπιμαία φωτογραφική μηχανή, εντοπίστηκε γύρω στις 11.30μ.μ. χθες, πεταμένη σε ανοιχτό χώρο, πλησίον του δημοτικού σχολείου, όπου διαμένει η αρχαιολογική αποστολή.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Επισκοπής διερευνά την υπόθεση.