Συνελήφθησαν πέντε άτομα στη Λάρνακα για τοκογλυφία

Συνελήφθηκαν σήμερα από την Αστυνομία σε συντονισμένη επιχείρηση με τη ΜΜΑΔ και μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες ηλικίας 38, 40, 42 και 44 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 45 ετών,, ύστερα από καταγγελία 34χρονου επιχειρηματία σύμφωνα με την οποία δανείστηκε χρηματικό ποσό με επιτόκιο 30% από τρία πρόσωπα, πλήρωσε ήδη 30 χιλιάδες αλλά ζητούν άλλες 70 χιλιάδες ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «χθες καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από μικρομεσαίο επιχειρηματία ότι τον τελευταίο χρόνο λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε αναγκάστηκε να δανειστεί το ποσό των 23 χιλιάδων ευρώ από τρία διαφορετικά πρόσωπα.

ύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου έχει ήδη πληρώσει στα συγκεκριμένα άτομα το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ ενώ απαιτούν άλλες 70 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος του».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα το ΤΑΕ Λάρνακας σε συντονισμένη επιχείρηση με τη ΜΜΑΔ και άλλα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας προχώρησε με δικαστικά εντάλματα στη σύλληψη πέντε ατόμων, τεσσάρων ανδρών και μίας γυναίκας. Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες και τα υποστατικά τους εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια όπως έγγραφα τα οποία και αξιολογούνται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι «τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον των πέντε ατόμων είναι απειλή, απαίτηση περιουσίας με σκοπό την απειλή, τοκογλυφία, αισχροκέρδεια και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου περί της παρεμπόδισης και της καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
Τα πέντε άτομα αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.