Συνελήφθησαν και οι 4 ύποπτοι για την «απάτη» με κονδύλια στέγασης

Συνελήφθησαν και οι 4 ύποπτοι για την «απάτη» με κονδύλια στέγασης

Υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία από λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την καταγγελία σε διαφορετικές περιπτώσεις 57χρονος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, στην Λεμεσό, φέρεται να έλαβε μετά από σχετική αίτησή του, προς το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χρηματικό ποσό για τη στέγαση και σίτιση αστέγων, που φιλοξενούσε στο υποστατικό του. Ωστόσο, από μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, φαίνεται πως οι άστεγοι, δεν διέμεναν στο συγκεκριμένο υποστατικό, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο καταβλήθηκαν τα χρήματα από το Υπουργείο.

Για την υπόθεση εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 57χρονου, καθώς και για άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 46 και 65 ετών, τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν σήμερα από μέλη της Αστυνομίας και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον του 46χρονου, καθώς και ενός τέταρτου προσώπου, ηλικίας 75 χρόνων, διερευνάται άλλη μία όμοια υπόθεση απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο 75χρονος είχε πρόσφατα δηλώσει στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας πως τους τελευταίους μήνες διέμενε σε ξύλινο κιόσκι κήπου στην Λεμεσό. Ωστόσο, μετά από εξετάσεις που έγιναν σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 75χρονος διέμενε σε κατοικία στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 75χρονος προέβη στη ψευδή αναφορά προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, μετά από παρότρυνση από το 46χρονο, έτσι ώστε ο 75χρονος να λάβει χρηματικό ποσό ως οικονομική βοήθεια από τις Υπηρεσίες.

Μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σήμερα, βάσει Δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη και του 75χρονου, ο οποίος επίσης τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.