Συνελήφθηκε Τουρκοκύπριος για πλαστοπροσωπία

 

Για πλαστοπροσωπία, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου συνελήφθηκε χθες βράδυ τουρκοκύπριος ηλικίας 30 χρόνων που μένει στην Πύλα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις επτά το βράδυ μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο στη Λεωφόρο Φανερωμένης αυτοκίνητο ενοικιάσεως, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων των τριών προσώπων, ο οδηγός ηλικίας 30 χρόνων παρουσίασε δελτίο ταυτότητας και άδεια οδηγού από την Ιταλία.

Κατά την έρευνα του οχήματος εντοπίστηκε στην κατοχή του Τουρκοκύπριου συνοδηγού ηλικίας 31 χρόνων ενάμιση περίπου γραμμάριο πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, το οποίο παραδέχθηκε ότι του ανήκει.

Ο 31χρονος συνελήφθηκε για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας όπου κλήθηκαν για κατάθεση και οι άλλοι δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης ηγέρθησαν υποψίες ως προς την γνησιότητα των ιταλικών εγγράφων που παρουσίασε ο οδηγός του οχήματος.
Τα έγγραφα παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και αφού εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανακρινόμενος από την Αστυνομία παραδέχθηκε ότι είναι Τουρκοκύπριος και διαμένει στην Πύλα.
Το διαμέρισμα του ερευνήθηκε από την Αστυνομία όπου εντοπίστηκαν σωρεία εγγράφων καθώς και έγγραφα με τα πραγματικά στοιχεία του Τουρκοκύπριου.