Συνελήφθει μετά από 22 χρόνια καταζητούμενος μαφιόζος στην Ιταλία

22 ολόκληρα χρόνια καταζητείτο ο Ιταλός μαφιόζος Ρόκο Μοράμπιτο ο οποίος συνελήφθει  χθες σε ξενοδοχείο στο Μοντεβιδέο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουρουγουάης, ο Μοράμπιτο κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών και μαφιόζική δράση καθώς είναι μέλος της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας. Καταζητείται από το 1995 και εκκρεμούσε σε βάρος του κόκκινη ειδοποίηση (διεθνές ένταλμα σύλληψης) της Ιντερπόλ, καθώς φέρεται να ανήκε από το 1988 ως το 1994 σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος η οποία επιδιδόταν σε διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Μοράμπιτο, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει τη μεταφορά ναρκωτικών στην Ιταλία και την πώλησή τους στο Μιλάνο. Είχε αποπειραθεί να εισαγάγει από τη Βραζιλία 592 κιλά κοκαΐνη το 1992 και άλλα 630 κιλά κοκαΐνη το 1993. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Ρόκο Μοράμπιτο ζούσε επί 13 χρόνια στην Ουρουγουάη, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε. Εντοπίστηκε όταν έγραψε την κόρη του στο κολέγιο με το πραγματικό της όνομα.

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, αποδείχθηκε ότι ο ιταλός υπήκοος είχε εξασφαλίσει άδεια παραμονής από τις αρχές της Ουρουγουάης παρουσιάζοντας ένα βραζιλιάνικο διαβατήριο με το όνομα Φρανσίσκου Καπελέτου.

Μετά τη σύλληψη του υπόπτου και της συζύγου του, Ουρουγουανοί Αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα, 12 τραπεζικές κάρτες, δύο αυτοκίνητα, βραζιλιάνικα διαβατήρια, κοσμήματα και καρνέ επιταγών σε αμερικάνικα δολάρια.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, ο Μοράμπιτο θα παραμείνει φυλακισμένος στην Ουρουγουάη επί τρεις μήνες για κατοχή πλαστών εγγράφων και δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.