Συνεδριάζουν οι επιτροπές Παιδείας και Εργασίας για τη κρίση στη Παιδεία

Ενώπιον των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί, τίθεται η κρίση και το αδιέξοδο στη Παιδεία.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, οι οργανωμένοι γονείς, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του ΥΠΟΙΚ, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου κατέθεσε την Τετάρτη πρόταση ωστόσο χθες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την απέρριψαν. υποστηρίζοντας πως δεν διαφοροποιείται από αυτή του Προεδρικού της 23ης Αυγούστου.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως αυτή η πρόταση είναι που “κλείδωσε” την κρίση στην Παιδεία κι εμμένουν σε πλήρη απόσυρση των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου και διάλογο.

Η κυβέρνηση έδωσε χθες άλλη μια επιλογή στους εκπαιδευτικούς καταθέτοντας εκ νέου πρόταση βασισμένη σε τέσσερις άξονες και όπως τονίζει, είναι έτοιμη να επαναφέρει την πρόταση της 23ης Αυγούστου.