Συνδιάσκεψη εκλελεγμένων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων ΔΗΣΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, συνδιάσκεψη των εκλελεγμένων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Κατά τη συνδιάσκεψη ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Νίκος Νουρής, στον οποίο έχει ανατεθεί η πολιτική αρμοδιότητα για το θέμα, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Κόμμα ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης παρουσίασε τις σκέψεις και εισηγήσεις της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, δόθηκαν διευκρινίσεις, απαντήθηκαν προβληματισμοί και επιβεβαιώθηκε η θέση και αποφασιστικότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού για την αναγκαιότητα να προχωρήσει η ουσιαστική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της παραχώρησης αυξημένων αρμοδιοτήτων, εξουσιών και πόρων στις τοπικές αρχές.

Στόχος και σκοπός η δημιουργία μιας αυτόνομης, οικονομικά βιώσιμης τοπικής αυτοδιοίκησης, με δυνατότητες προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Οι συνενώσεις Δήμων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μια από τις κύριες προϋποθέσεις δημιουργίας του νέου βιώσιμου μοντέλου.

Αντίστοιχη συνδιάσκεψη που θα αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται τόσο σε επίπεδο Υπουργείου αλλά και σε συνεννόηση με την Ένωση Κοινοτήτων, έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιανουαρίου.