Συναυλία του Μ. Φραγκούλη στην Άγκυρα

O γνωστός Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης, δήλωσε στην Άγκυρα, όπου φιλοξενείται για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα με την Κρατική Όπερα και το Μπαλέτο Άγκυρας, για τους εορτασμούς της Προεδρίας της ΕΕ της Ελλάδας ότι “οι  λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα και με τη μουσική έχουν ιδρύσει νέες γέφυρες”,

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που οργανώθηκε στο Κονγκρέσιουμ, ο Μάριος Φραγκούλης είπε ότι «η συναυλία θα συμβάλει στους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και στις καλές σχέσεις».

Τόνισε ότι η Κρατική Όπερα και το Μπαλέτο της Άγκυρας θα παρουσιάσουνμία σημαντική πολιτιστική αλληλοεπίδραση και ότι οι ρίζες των σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί προέρχονται από πολύ παλιά.

Επίσης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, είπε πως η συναυλία αυτή είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας και της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου της Άγκυρας. “Πρόκειται για ένα πάντρεμα του τουρκικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού”, είπε ο Πρέσβης της Ελλάδας.

Ο διευθυντής της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου της Άγκυρας Αϊκούτ Τσινάρ, είπε ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε η Άγκυρα να καταστεί μία πραγματική πόλη πολιτισμού και τέχνης.

Στη συναυλία, που θα γίνει αύριο στο Κονγκρέσιουμ της Άγκυρας, παράλληλα με την ορχήστρα της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου της Άγκυρας, υπό τη διεύθυνση του Έλληνα μαέστρου Λουκά Καρυτινού, θα συνοδεύσουν το Φραγκούλη, η σοπράνο Φεργιάλ Τούρκογλου και τον κορυφαίο βιολιστή της Άγκυρας, Ταϊφούν Μποζόκ.