Συναντήθηκαν Αβέρωφ Νεοφύτου – Μαρίνος Σιζόπουλος…

Καταγράφονται οι διαφορές, όμως δεν διαγράφονται οι σχέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία, Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Εδέκ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ο κύριος Νεοφύτου επεσήμανε πως παρά τις όποιες διαφωνίες σε ό,τι αφορά την προσέγγιση των δύο κομμάτων στο ύψιστο θέμα του Κυπριακού, υπήρχαν και περίοδοι συνεργασίας του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ για το καλό του τόπου και εντός της Βουλής.

Όταν κάποιοι αποφάσισαν να ρίξουν τη χώρα στα βράχια, είπε ο κύριος Νεοφύτου, αφήνοντας τη χώρα χωρίς κρατικό προϋπολογισμό, η Εδέκ έκανε μια πολιτική υπέρβαση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες που εκτυλίσσονται στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία και τόνισε ότι χρειάζεται εκ μέρους όλων σωφροσύνη και σύνεση.

Από πλευράς, του ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι παρά τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν, ιδεολογικές ή πολιτικές, τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος θα πρέπει να επιλύονται με σύνεση και εποικοδομητική συνέργεια.

Σημείωσε ότι, όλα τα κόμματα οφείλουν να συμβάλλουν και να συνδράμουν εποικοδομητικά στη μείωση των επιπτώσεων και στον τερματισμό της φτωχοποίησης του κυπριακού λαού.

Πηγή: ΡΙΚ