Συναγερμός στο Προεδρικό Μέγαρο

Φωτιά πήραν χθες το βράδυ λίγο μετά τις εννέα και μισή τα τηλέφωνα πολιτικών συντακτών αλλά και βουλευτών στην Αθήνα όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου είχε τελειώσει. Η κυπριακή βουλή είχε πει το ηχηρό «όχι» στον εκβιασμό του Eurogroup για το «κούρεμα» στις καταθέσεις και τα σενάρια στην Αθήνα έδιναν και έπαιρναν για το τι θέλει τέτοια ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας!

Ο συναγερμός κράτησε για περίπου μισή ώρα. Ο Κάρολος Παπούλιας δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγε τέτοια ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι περιστάσεις ωστόσο και οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο «φούσκωσαν» το στιγμιότυπο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο γραφείο του και συνομίλησε λίγη ώρα αργότερα τόσο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κάποιοι προς στιγμήν ανησύχησαν ότι η μετάβαση του κ. Παπούλια στην Ηρώδου Αττικού θα σήμαινε ενδεχόμενη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο. Μία τέτοια κίνηση όμως θα προκαλούσε ρίγη ανησυχίας και αναταραχής συνοδευόμενα από ποικίλα σενάρια για την επόμενη ημέρα σε Ελλάδα και Κύπρο.