Συναγερμός στον Εβρο: Έκτακτη ενίσχυση με 400 αστυνομικούς

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο η Τουρκία να ξεδιπλώσει εκ νέου σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στα σύνορα του Έβρου.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ, μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορωνοϊό στον Έβρο αλλά και αλλαγή των δυνάμεων που βρίσκονταν μέχρι τώρα στη συνοριακή γραμμή.

Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, η τρίμηνη απόσπαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή έληξε και θα αντικατασταθούν με νέες, ενώ παράλληλα θα διπλασιαστούν οι διμοιρίες από δυνάμεις που θα φθάσουν στον Έβρο από όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, από τις 10 διμοιρίες που υπάρχουν σήμερα στη συνοριακή γραμμή βαθμιαία θα γίνουν 20 και έτσι, για παράδειγμα, ενώ υπάρχει μια διμοιρία από την Αθήνα θα πάνε δυο.

Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι περιπολίες έτσι ώστε αν υπάρξει μια ενδεχόμενη μαζική είσοδος μεταναστών να υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση.

Συνολικά, εκτός από τις δέκα επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ που αναμένεται να μεταβούν στον Έβρο στις δυνάμεις θα προστεθούν και άλλοι 100 αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις της χώρας.