Συνέχεια της δίκης για τη Δρομολαξιά με αντεξέταση Λίλλη

Συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνέρχεται στην Λάρνακα η δίκη για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, με την αντεξέταση του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη  από τον Γεώργιο Παπαιωάννου, συνήγορο του Στάθη Κιττή.

Μεγάλο μέρος της διαδικασίας αναλώθηκε στο ποσό των 300.000 ευρώ που, κατά τον ισχυρισμό του Λίλλη, δόθηκε σε τρεις δόσεις στον κ. Κιττή σε μετρητά κι σε επιταγές, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έγινε η παράδοση αυτών των χρημάτων. Ο κ. Παπαιωάννου υπέβαλε στον Λίλλη ότι ψεύδεται για το συγκεκριμένο θέμα και ότι ουδέποτε ο Στάθης Κιττής του ζήτησε χρήματα.

Θέση της υπεράσπισης ήταν ότι όντως έγιναν κάποιες συναντήσεις μεταξύ Κιττή και Λίλλη, οι οποίες, όμως, αφορούσαν θέματα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων της Αλκής από τη Cytavision.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπαιωάννου υποστήριξε ότι ο Λίλλης ζήτησε τη βοήθεια του Κιττή, ώστε η cyta να παραχωρήσει χορηγίες στην ομάδα. «Είναι σ` αυτό το πλαίσιο» ανέφερε ο συνήγορος του Στάθη Κιττή «που έγινε και η συνάντηση στο γραφείο σου, όπου του έδωσες μέσα σε φάκελο υλικό της Αλκής για να το προωθήσει στ` αρμόδια τμήματα, όπως φωτογραφίες και υλικό για την ιστορία της ομάδας».

Διαψεύδοντας ο Ν. Λίλλης, ο οποίος διερωτήθηκε όταν αποδειχθεί ότι δεν ψεύδεται τι θα γίνει.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο μάρτυρας είπε ψέματα στο δικαστήριο για να διορθώσει την αρχική εκδοχή του, ο Λίλλης ωστόσο επανέλαβε τη θέση πως δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα.

Σε αρκετά σημεία της διαδικασίας οι τόνοι μεταξύ Παπαιωάννου – Λίλλη ανέβηκαν, αφού ο δικηγόρος του κ. Κιττή υποστήριξε ότι ο μάρτυρας έλεγε φαντασιώσεις, ενώ από την πλευρά του ο επιχειρηματίας μίλησε για εκβιασμό εκ μέρους του Κιττή όσον αφορά τις 300 χιλιάδες, παρόλο που, όπως είπε, είχαν πολύ φιλικές σχέσεις.

Η δίκη συνεχίζεται με την αντεξέταση του Λίλλη από τους υπόλοιπους δικηγόρους υπεράσπισης.