Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο για ενημέρωση των κομμάτων

Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθούν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, στις 28 Ιουνίου.

O ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντε, θα συναντηθεί αύριο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και την Παρασκευή με τον κ. Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των επαφών του για διαμόρφωση του κοινού εγγράφου για την ασφάλεια.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα που θέτει το ΔΗΚΟ για τη Διάσκεψη της Γενεύης, δήλωσε ότι όλα τα ερωτήματα που βασανίζουν το κόμμα αυτό, θα απαντηθούν ένα προς ένα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Εθνικό Συμβούλιο.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι καθημερινές δηλώσεις από το ΔΗΚΟ εκπέμπουν απαξίωση, ειρωνεία και αλαζονεία, τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού, το κεφαλαιώδες ζήτημα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και του στρατού κατοχής, να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το ΔΗΚΟ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για εγκλωβισμό σε διαδικασία υπό τουρκικούς όρους, και κατηγορεί τον κ. Αναστασιάδη για αναξιοπιστία στην πολιτική του.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας επίσης σε φόβους για τη Γενεύη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αν φοβούμαστε να διεκδικήσουμε μέσα από διαπραγμάτευση το τέλος της τουρκικής κατοχής, τότε θα μείνουμε με την κατοχή».

Check Also

ΠτΔ: Ετοιμότητα για επανέναρτξη των συνομιλιών – Τετ α τετ με Ερντογάν

ΠτΔ: Ετοιμότητα για επανέναρτξη των συνομιλιών – Τετ α τετ με Ερντογάν Ο Πρόεδρος της …

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ Το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε αανκοίνωση …