Συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για εξέταση των μνημονιακών νομοσχεδίων

Στις 10 το πρωί συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος για να εξετάσει μεταξύ άλλων, νομοσχέδια που θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των νομοσχεδίων, περιλαμβάνονται και αυτά που αφορούν το Συνεργατισμό, την μετατροπή των αξιογράφων της Ελληνικής Τράπεζας σε μετοχές, το ξέπλυμα χρήματος καθώς και τον καθορισμό των τελών άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων σε σχέση με τους ρύπους.

Στην ατζέντα φαίνεται να είναι και το ενδεχόμενο πρόσληψης 150 συμβασιούχων εκπαιδευτικών στην Εθνική Φρουρά καθώς και θέματα επενδύσεων και κατάργησης οργανισμών.

download

Παράλληλα, σε μία άλλη εξέλιξη οι συντεχνίες της CYTA (ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ-ΠΟΑΣ, ΑΣΕΤ-Cyta, ΣΕΠ-ΑΤΗK) ζητούν από κοινού από το Υπουργικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα της άμεσης παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου.

“Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές, δημόσια πρόσωπα τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται ή έχουν αναφερθεί στην υπό διερεύνηση υπόθεση, να εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους”, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες.