Συνέντευξη Τύπου Διοικητή Τράπεζας Αναπτύξεως του ΣτΕ

Ο Διοικητής της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rolf Wenzel, με την ευκαιρία της κοινής Συνάντησης της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας στην Κύπρο, μεταξύ 15-17 Ιουνίου 2017, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών (τρίτος όροφος) την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.

H Τράπεζα Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe Development Bank – CEB) είναι ο αρχαιότερος διακυβερνητικός χρηματοδοτικός οργανισμός στην Ευρώπη – ιδρύθηκε το 1956 για να βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων των προσφύγων στην Ευρώπη. Από της ιδρύσεως της χορηγεί δάνεια στα κράτη-μέλη συμβάλλοντας στην κοινωνική πρόοδο και μειώνοντας τις ανισορροπίες στην Ευρώπη.

Η Κύπρος έγινε μέλος της CEB το 1962, άρχισε όμως να δανείζεται σημαντικά ποσά μετά την τουρκική εισβολή και τα τραγικά συνεπακόλουθα το 1974. ΄Έκτοτε η CEB είναι από τις αξιολογότερες πηγές εξωτερικής χρηματοδότησης έργων στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα η CEB έχει παραχωρήσει στην Κύπρο δάνεια ύψους πέραν των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς.