Συνέλαβαν τον πατέρα και άφησαν μόνο το 2χρονο παιδί του, καταγγέλλουν πολίτες

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην πολυκατοικία στην περιοχή Δασούπολη στη Λευκωσία, δεν υπολόγισαν ότι με τη σύλληψη του πατέρα, το μόλις δύο χρόνων κοριτσάκι θα έμενε μόνο του στο σπίτι, με φιλικό πρόσωπο που έτυχε να είναι εκεί την ώρα εκείνη.

Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλουν γείτονες του πατέρα, ο οποίος και συνελήφθη. Οι αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, είπαν οι γείτονες, πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα, μπροστά στο δίχρονο παιδί που σπάραζε από το κλάμα.

«Όταν προσπάθησα να επέμβω για να μάθω τι γινόταν, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι είναι αδιανόητο να αφήσουν το μωρό μόνο του, με έσπρωξαν πάνω στον τοίχο», δήλωσε μια γειτόνισσα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, ο πατέρας ζητούσε να τηλεφωνήσει σε οικεία του πρόσωπα, αλλά οι αστυνομικοί δεν τον άφησαν. Ο πατέρας έχει άλλες δύο κόρες, οι οποίες την ώρα της σύλληψης βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη, διέψευσε όμως τους ισχυρισμούς των ενοίκων. Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Αντρέας Αγγελίδης, οι αστυνομικοί άφησαν το κοριτσάκι σε εξάδελφου του πατέρα με τη συγκατάθεσή του, ενώ ενημερώθηκε άμεσα και η μητέρα του παιδιού.

Εναντίον του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για 5 διαρρήξεις και κλοπές, είπε ο κ.  Αγγελίδης.