Συνέδριο Google… Ημέρα 2η

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου πληροφορηθήκαμε για το νέο λειτουργικό  android 4.1,τις 2 νέες  nexus συσκευές, τα updates στο google + καθώς επίσης και για τα project glasses… Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται .. από την γνωστή εταιρία !!

Ας δούμε τι ανακοινώθηκε σήμερα:

Chrome: To google chrome μετράει ήδη 310 εκατ. ενεργούς χρήστες, που πληκτρολογούν καθημερινά πάνω από 60 δισεκατομμύρια λέξεις. Mέσω του chrome έχουμε απεριόριστες δυνατότητες οι οποίες όμως δέχονται συνεχώς εξέλιξη. Από σήμερα ο γνωστός  browser θα διατίθεται σε  iphone και ipad συσκευές .

Google Drive: Το 2004 πρωτογνωρίσαμε το gmail,   το οποίο σήμερα έχει πάνω από 425 εκ. χρήστες. Στη συνέχεια ήρθε το ημερολόγιο,τα έγγραφα ,τα υπολογιστικά φύλλα και οι παρουσιάσεις. Τις τελευταίες 10 βδομάδες είδαμε και το google drive το οποίο μας βοηθάει να έχουμε τα αρχεία μας διαθέσιμα , όποτε τα χρειαστούμε. Η εν λόγω εφαρμογή θα ενσωματωθεί σε ios και ChromeOs. Δεν θα σας βοηθήσει μόνο στην περιήγηση με λέξεις –κλειδιά αλλά και στην αναζήτηση λέξεων μέσα από  εικόνες καθώς  θα χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση χαρακτήρων. Θα μπορείτε να βρίσκετε ανθρώπους και να τους δίνετε πρόσβαση για συνεργασία.

Τι γίνεται αν δεν έχετε σύνδεση στο internet; Μέσω των εγγράφων της google θα μπορείτε να εργάζεστε και χωρίς σύνδεση.Δεν θα χρειάζεται να εισάγετε offline mode .

Chromebooks: Πέρυσι γνωρίσαμε την πρώτη σειρά chromebooks τα οποία μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Φέτος , παρουσιάστηκε η νέα έκδοση σύμφωνα με την οποία είναι τρεις φορές ταχύτερα και άμεσα θα είναι διαθέσιμα στα best buy stores σε όλη την Αμερική.

Όσον αφορά το google computing engine η εταιρία προέβη σε μεγάλη αναβάθμιση και προσφέρει νέες δυνατότητες.