Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Στεφάνου: «Το ΑΚΕΛ στην αντιπολίτευση με το βλέμμα πάντα στη χώρα και τον λαό μας»

Το ΑΚΕΛ θα είναι στην αντιπολίτευση με το βλέμμα πάντα στη χώρα και στον λαό μας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση που είχε με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι «το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα που έχει συνείδηση του ρόλου και της ευθύνης που έχει έναντι του τόπου και του λαού. Η αντιπολίτευση μας θα είναι υπεύθυνη και σοβαρή, πατριωτική αλλά και διεκδικητική για όλα όσα θεωρούμε ότι είναι προς όφελος της χώρας μας και του λαού μας.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα κάνουμε αντιπολίτευση. Πάντοτε με το βλέμμα στη χώρα μας και το λαό μας. Οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας είναι πολλές. Τα στοιχήματα που έχουμε να κερδίσουμε είναι πολλά με πρώτο και καθοριστικό τη λύση του Κυπριακού αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα τα οποία είναι μπροστά μας σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και μπροστά σε ένα δύσκολο, ομολογουμένως, κόσμο».

Απαντώντας σε ερώτηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι το κόμμα δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και δεν θα επιθυμούσε να δει μια τέτοια εξέλιξη. «Από τη θέση της αντιπολίτευσης θα κριθούμε και εμείς», τόνισε σημειώνοντας ότι συζήτησαν το θέμα με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι έχει συγχαρεί για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή του, πράγμα το οποίο είχε κάνει από το βράδυ της Κυριακής εκ μέρους της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Αναφέρθηκε σε μια πολύ εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση που είχε με το νέο Πρόεδρο παραπέμποντας σε παλιά γνωριμία με τον κ. Χριστοδουλίδη, γεγονός που βοηθά, όπως είπε, και την ειλικρινή συζήτηση.