Συνάντηση Χριστοδουλίδη, με αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ

Συνάντηση Χριστοδουλίδη, με αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ

Με αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ (Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου), υπό τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Κωνσταντή, συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του και συνεργάτες του.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο ρόλος του ΕΤΕΚ ως θεσμικός σύμβουλος του κράτους, καθώς και τρόποι μεγαλύτερης εμπλοκής του σε θέματα που άπτονται έργων του Δημοσίου.

Τέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εθνική ενεργειακή πολιτική και την ανάγκη για πράσινη ανάπτυξη, τη στεγαστική πολιτική, καθώς και ζητήματα που άπτονται απλοποίησης διαδικασιών για αδειοδοτήσεις, τιτλοποιήσεις οικοδομών και άλλα συναφή θέματα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκέντρωσης των υπηρεσιών του κράτους, στο πρότυπο των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση των σχετικών αδειοδοτικων διαδικασιών, κατι που θα συμβάλει ανάμεσα σε άλλα και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κυπριακής οικονομίας.

Τόνισε επίσης τη σημασία της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο οποίος θα διευκολύνει περαιτέρω και την εξυπηρέτηση των πολιτών.