Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με κόμματα για πλαίσιο αφερεγγυτότητας

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και τεχνοκράτες του Υπουργείου πραγματοποιούν σήμερα  τη πρώτη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων που έχουν υποδείξει τα κοινοβουλευτικά κόμματα,  ενόψει της διαμόρφωσης εκ μέρους της Κυβέρνησης του πλαισίου αφερεγγυότητας πριν το τέλος του έτους.

Στη συνάντηση που γίνεται μετά από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών θα συμμετέχουν από πλευράς των πολιτικών κομμάτων οι Κρις Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κολοκασίδης εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Τάσος Γιασεμίδης εκ μέρους της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, Πάρης Μαυρομμάτης εκ μέρους των Οικολόγων και Στέλιος Αμερικάνος εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών. Το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι δεν θα αποστείλει εκπρόσωπο.

Αναμένεται να συζητηθούν οι όροι εντολής της διακομματικής επιτροπής και να γίνει μια πρώτη παρουσίαση και ενημέρωση προς τους εμπειρογνώμονες των κομμάτων για το πως θα προχωρήσει ο χειρισμός του θέματος, ενώ θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων.

Παρόντες θα είναι και οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται το θέμα, ενώ η Κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει και δικηγορικά γραφεία με αγορά υπηρεσιών, για τη διαμόρφωση του πλαισίου αφερεγγυότητας, με στόχο την ολοκλήρωσή του πριν το τέλος του 2014.