Συνάντηση των Γ. Εισαγγελέων Κύπρου και Ρωσίας για θέματα δικαστικής συνδρομής

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Chaika Yuri Yakovlevich, οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Κύπρο και είχε σήμερα συνάντηση με  Γενικο Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη.

Επίκεντ5ρο της συνάντησης, η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας σε θέματα δικαστικής συνδρομής και έκδοσης φυγοδίκων.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “είχαμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον έντιμο Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τους στενούς συνεργάτες τους”.

“Όπως γνωρίζετε, η συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την αντίστοιχη Νομική Υπηρεσία και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πάρα πολύ στενή και πάντοτε υπήρξε αγαστή”, σημείωσε.

Ανέφερε ότι “στη σημερινή συνάντηση τέθηκαν διάφορα θέματα τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για τις δύο χώρες. Θέματα που σχετίζονται”, πρόσθεσε, “με αιτήματα δικαστικής συνδρομής, εκδόσεως φυγοδίκων κλπ”.

“Ήταν μια πολύ παραγωγική και αποτελεσματική συνάντηση και θα συνεχιστεί αύριο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης”, ανέφερε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου για τη θερμή φιλοξενία του και για την καρποφόρα και εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ο κ. Chaika έκανε λόγο για μια μακροχρόνια και πολύ πετυχημένη συνεργασία και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή που παρέχει η Κύπρος στη Ρωσία στα δικαστικά θέματα και στα θέματα της έκδοσης φυγοδίκων.

“Έχουμε αμοιβαία συνεργασία και εμπιστοσύνη”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών πριν από δέκα χρόνια εφαρμόζεται.

Είπε, επίσης, ότι “λειτουργούμε και συνεργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα”, προσθέτοντας ότι “το κοινό πρόγραμμα συνεργασίας των υπηρεσιών μας έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς”.

Είπε ακόμη ότι “θα υπογράψουμε ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας και θα συζητήσουμε διάφορα θέματα τα οποία θα αφορούν τη δικαστική συνδρομή και τα θέματα της έκδοσης φυγοδίκων”.

“Αύριο θα συνεχίσουμε τη συνάντηση μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης”, είπε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του στην Κύπρο.