Συνάντηση του ΠτΔ με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Συνάντηση του ΠτΔ με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Αθήνα, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Ευρω-αραβικής Συνόδου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για την πρόσφατη συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε, επίσης, και για τις απόψεις του περί αποκέντρωσης, υπογραμμίζοντας τη σταθερή θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίτευξη μιας λύσης λειτουργικής και διαρκούς, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, για ένα κράτος λειτουργικό και απόλυτα συμβατό με τα όσα η ΕΕ αξιώνει, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.