Συνάντηση τεχνοκρατών Κεντρικής Τράπεζας και Τρόικας

Στην Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση κλιμακίου τεχνοκρατών της τρόικας και τεχνοκρατών της τράπεζας από τις 08.30 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, επί τάπητος έχουν τεθεί θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα που αφορούν στο κυπριακό μνημόνιο.

Στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο κτίριο της Τράπεζας μεταξύ του Υποδιοικητή Σπύρου Σταυρινάκη και της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανικής Ομόσπονδης Βουλής, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο, για θέματα που αφορούν στις συζητήσεις για τον έλεγχο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και την αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών.

Στις 12:00 κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικας θα γίνει δεκτό στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.

Αύριο οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για τη συνεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.