Συνάντηση ΣΠΕ με Πρόεδρο Αναστασιάδη

Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συναντηθεί το μεσημέρι αντιπροσωπεία των Συνεργατιστών.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνεργατικών ιδρυμάτων Αντρέας Μουσκάλλης τόνισε την αμφισβήτηση του συνεργατικού κινήματος ως προς το ποσοστό το οποίο θα κρατικοποιηθεί μετά τη κεφαλαιουχική στήριξη που θα λάβει ο συνεργατισμός από το κράτος.

“Το θέμα συζητήθηκε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και δεν μπορεί να υπολογίζεται η περιουσία του συνεργατισμού εποπτικά και όχι λογιστικά, βάση των διεθνών λογιστικών προτύπων. Αυτή δεν είναι μια δίκαιη εικόνα”, είπε.

“Νιώθουμε αδικημένοι ως συνεργατικό κίνημα. 105 χρόνια στοιβάζουμε περιουσιακά στοιχειά και μηδενίζονται με εποπτικούς ορούς”.

Ο κ. Μουσκάλης εξέφρασε τη θέση ότι η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιες επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάντως, γύρω στις 12:30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην οποία θα συμμετέχουν οι Πρόεδρος Δημοκρατίας, Γενικός Διευθυντής Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Πρόεδρος της Επιτροπής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και τα Μέλη της Επιτροπής Γιώργος Στροβολίδης, Γιάννης Γιαννάκη, Δημητράκης Σταύρου, Γιώργος Μαρίνου και ο Νέαρχος Ιωάννου.

Στη συνάντηση θα παραστούν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εμπορίου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.