Συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους πολυεθνικών στο Μαξίμου

Την προσέλκυση επενδύσεων, με στόχο την ανάσχεση της ύφεσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αναζητά ο Αντώνης Σαμαράς, που συναντάται σήμερα το πρωί με κορυφαία στελέχη 14 πολυεθνικών εταιρειών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προτεραιότητα του πρωθυπουργού, η διεύρυνση της παρουσίας των εταιρειών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των εταιριών Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland.

Ο κ. Σαμαρας, παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη θα επιχειρήσει να παρουσιάσει στους εκπροσώπους των πολυεθνικών μια σειρά προτάσεων για άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και ενίσχυσης του fast track με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας και την ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου για την υλοποίηση μιας επένδυσης.

Απώτερος στόχος του Πρωθυπουργού είναι να περάσει το μήνυμα ότι η χώρα, μετά την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ, εισέρχεται σε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας, απομακρύνoντας τα αρνητικά σενάρια και καλλιεργώντας ένα ασφαλές έδαφος για την πρόσέλκυση νέων επενδύσεων.

“Ένας μαραθώνιος τελείωσε, και τώρα ένας άλλος ξεκινά”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup που έδωσε το “πράσινο φώς” για την εκταμίευση της δόση, προσθέτοντας ότι το “Grexit is dead”.