Συνάντηση σήμερα Προέδρου Αναστασιάδη – Έρογλου, στο Λήδρα Πάλας

Σήμερα, στις 18.30, σε εστιατόριο στην περιοχή Λήδρα Πάλας, συναντώνται άτυπα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει τον κ. Ερογλου σε άτυπη συνάντηση με στόχο να καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού. Στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Έρογλου ανταποκρίθηκε θετικά.

Την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να εισέλθει σε ένα διάλογο ουσίας, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει η επίρριψη ευθυνών, θέλουμε λύση και είμαστε απολύτως ειλικρινείς και αποφασισμένοι γι’ αυτήν».

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», είπε ο Πρόεδρος, υποδεικνύοντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν εξ αρχής οι βασικές παράμετροι που έχουν κατά καιρούς συμφωνηθεί.

Στο μεταξύ, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δια του εκπροσώπου Τύπου της Μισέλ Μποναρντό χαιρέτισε την άτυπη συνάντηση, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις δύο πλευρές στην προσπάθειά τους για επανέναρξη των συνομιλιών».

Θετικά σχολίασαν τη συνάντηση ΗΠΑ και Ρωσία και εξέφρασαν την ελπίδα ότι αυτή θα δώσει ώθηση στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού.