Συνάντηση ΠτΔ με Τουσκ και Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επικείμενη Σύνοδο για την Κύπρο που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου στην Ελβετία, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού καθώς και τις προκλήσεις που καλείται η Διάσκεψη να αντιμετωπίσει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη σημασία προόδου στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές για πρόοδο, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που η Τουρκία οφείλει να διαδραματίσει ούτως ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πρόοδος στα κρίσιμα κεφάλαια ασφάλειας και εγγυήσεων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη δέσμευση και αποφασιστικότητα του να εργαστεί αόκνως για την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει αύριο κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις τελευταίες εξελίξεις στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, τόσο κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών όσο και στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων.