Συνάντηση ΠτΔ με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ στο περιθώριο της Συνέλευσης είχε διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή Κυβερνήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε, στο περιθώριο της Συνέλευσης, με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι στενές διμερείς σχέσεις και έγινε ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακές εξελίξεις, ενώ έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς και περιφερειακά θέματα. Έγινε επίσης ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Μαυρικίου κ. Πραβίντ Κουμάρ Γιουγκνάουθ με τον οποίον συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολούθως ο Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ κατά την οποία συζήτησαν για το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις.

Αργότερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ηγεσίας της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC).