Συνάντηση ΠτΔ με Επιτροπή Κατεχομένων Κύπρου – Αγωνιούμε και περιμένουμε τις επόμενες προσπάθειες για λύση του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μιχάλη Τζιώρτα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιώρτας είπε ότι η αντιπροσωπεία έτυχε εκτενούς ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. “Αγωνιούμε και περιμένουμε τις επόμενες προσπάθειες για λύση του Κυπριακού”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου σε μια ενδεχόμενη λύση «έτσι ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να είναι στη γη τους, να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, εκεί όπου μπορούν. Εκεί που αυτό δεν είναι δυνατόν, να εξευρεθούν άλλες μέθοδοι, ανταλλαγή περιουσιών ή άλλες μέθοδοι θεραπείας».