Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Σίσι και Λαβρόφ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,  συμμετείχε στην επίσημη έναρξη, όπου μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της μέρα ο Πρόεδρος είχε συναντήσεις  με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Επίσης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις κυριάρχησαν στις σημερινές συναντήσεις του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τη βούληση και καλή θέληση της ε/κ πλευράς να συνεχιστούν οι συνομιλίες στο πλαίσιο των παραμέτρων του Γενικού Γραμματέα, ενώ αναφέρθηκε και ζητήματα που άπτονται της διαδικασίας στρατηγικής αναθεώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Επίσης, ευχαρίστησε και τις δύο χώρες για τη διαχρονική τους στάση αρχών στο Κυπριακό.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, την οποία και αποδέχθηκε ο Πρόεδρος.