Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Καρδινάλιο Leonardo Sandri

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχθηκε σήμερα τον Καρδινάλιο Leonardo Sandri, Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες.

Στη συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν επίσης παρών ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέιφ και πολυμελής εκκλησιαστική αντιπροσωπεία.

Νωρίτερα, τον Καρδινάλιο Sandri συνάντησε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής των Μαρωνιτών, στη Λευκωσία. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση ο Καρδινάλιος Leonardo Sandri εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών.

Επεσήμανε επίσης τη σημασία της προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων των κατοίκων του νησιού στις πατρογονικές τους εστίες.

‘Οπως αναφέρεται, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τον Καρδινάλιο για το θέμα των αγνοουμένων, ζητώντας παράλληλα τη συμβολή της Αγίας Έδρας στο θέμα αυτό, ενώ ο Καρδινάλιος Sandri εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Στη συνάντηση, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ομάδες στην Κύπρο, αλλά και στα ζητήματα των εγκλωβισμένων.