Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Ακιντζί

Συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 10 το πρω ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Αυτή είναι η  πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, μετά την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και την αντίδραση του κ. Ακινζτί.

Ο Πρόεδρος απάντησε με γραπτή δήλωση του στην αντίδραση Ακιντζί, υποδεικνύοντας ότι ο τρόπος αντίδρασης μέρους της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε μία απόφαση για απλή αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός “δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αλλαγή πολιτικής και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει τις ειλικρινείς προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για την προσπάθεια εξεύρεσης μιας αποδεκτής και από τις δύο κοινότητες λύσης, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

 

Ο Πρόεδρος σε χθεσινοβραδυνή του ομιλία και κληθείς να σχολιάσει τη θέση του κ. Ακιντζί ότι στη σημερινή συνάντηση θα θέσει το θέμα, ο Πρόεδρος είπε “Έχω τον τρόπο ν` αντιδράσω,” προσθέτοντας ότι ήδη η γραπτή του δήλωση «ομιλεί αφ` εαυτής».