Συνάντηση Παυλόπουλου – Πούτιν στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Ο  κ. Παυλόπουλος, χθες  αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών- ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας.