Συνάντηση Πανίκου Δημητριάδη με Άντρο Κυπριανού για τις τράπεζες

Από τον διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη ενημερώθηκε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, για την κατάσταση και τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, την έρευνα που διενεργεί ο οίκος  Alvarez & Marshall και το ύψος των επιτοκίων .

Άποψη του ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού είναι ότι έκθεση του οίκου, η οποία αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο, θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να καταλογιστούν οι ευθύνες ώστε να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου του κυπριακού λαού.. «Τα στοιχεία συγκεντρώνονται ακόμα, δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι από τη στιγμή που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα ήταν σωστό να γίνουν περαιτέρω τοποθετήσεις.

Πάρα πολύ σημαντικό χαρακτήρισε ο κ. Κυπριανού το θέμα των επιτοκίων , καθώς όπως είπε είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ξανά η οικονομία να λειτουργήσει και να μπει σε πορεία ανάκαμψης, …. «κάτι τέτοιο θα προκύψει όταν θα ξεκινήσουν να έρχονται τα λεφτά που θα πάρουμε από το Μνημόνιο».

Ως προς τον Οίκο που θα αναλάβει να αξιολογήσει τη μεθοδολογία της  Pimco για τον υπολογισμό των κεφαλαιουχικών αναγκών των κυπριακών τραπεζών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε. Ο ίδιος εκτιμά ότι τις επόμενες μέρες θα ληφθεί η σχετική απόφαση, δεδομένου του ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco.