Συνάντηση Ομήρου με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας

Ο Πρωθυπουργός Ensour δέχθηκε σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στο Αμάν.

Την πεποίθηση ότι η αστάθεια και οι συνεχείς -εδώ και 100 χρόνια- συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν τη ρίζα τους στο Παλαιστινιακό πρόβλημα, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας Abdullah Ensour, υποδεικνύοντας, παράλληλα, πως αν η διεθνής κοινότητα επιθυμεί ειρήνη στην περιοχή τότε θα πρέπει να εργαστεί για λύση στο Παλαιστινιακό στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

Ο κ. Ensour ανέφερε πως αν το Ισραήλ συνεχίσει να κτυπά περιοχές όπως η Γάζα και ο Νότιος Λίβανος δεν θα υπάρξει ποτέ κατάληξη και θα συνεχίζεται ο πόλεμος.

Από την πλευρά του ο κ. Ομήρου επανέλαβε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό, τα οποία θα μπορούν να συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο στη βάση των συνόρων του 1967. Εξήγησε ακόμη, πως δυστυχώς, οι ίδιες αρχές που παραβιάζονται στην περίπτωση της Παλαιστίνης, παραβιάζονται και στην Κύπρο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι προϋπόθεση για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην περιοχή είναι να λυθούν και τα δύο προβλήματα στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και της διεθνούς νομιμότητας.