Συνάντηση Μ. Δημητριάδη με τον Υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας κ. Ζhang Xiangchen, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, είχε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντηλλάγησαν απόψεις για τομείς, όπου υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

Η Κίνα, όπως, όλοι γνωρίζουμε, πρόσθεσε, διαθέτει μια τεράστια οικονομία με εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες. Η Κύπρος, συμπλήρωσε, μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες σε Κινέζους επιχειρηματίες, για επενδύσεις στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας σημείωσε τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Θέσαμε ανέφερε, τις προτειραιότητες, σε ό,τι αφορά πιθανή συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς, που βρίσκονται κάτω από την αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου.

Τόνισε, τέλος, ότι το Υπουργείο του θα ενθαρρύνει τις Κινεζικές εταιρείες, να εξετάσουν τις προοπτικές για επενδύσεις στην Κύπρο.

Πηγή: PIO