Συνάντηση Μαυρογιάννη- Φέλτμαν στην έδρα του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Με τον αναπληρωτή βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής για το Κυπριακό, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των συνομιλιών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Μαυρογιάννης ενημέρωσε το συνομιλητή του για τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία και ανέπτυξε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Επίσης, ανέφερε στο συνομιλητή του ότι στις διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει στην ουσία του προβλήματος, αλλά ακόμη υπάρχει «πολύς δρόμος» που θα πρέπει να διανυθεί.

Ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε επίσης και με άλλους αξιωματούχους της Γραμματείας, καθώς και με αντιπροσώπους μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το πρόγραμμα των επαφών του, θα συνεχιστεί σήμερα με συναντήσεις και με άλλους αντιπροσώπους μελών του ΣΑ.

Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι «ο αναπληρωτής γγ του ΟΗΕ κ. Φέλτμαν συναντήθηκε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, διαπραγματευτή και αντιπρόσωπο του Ελληνοκύπριου ηγέτη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού. Συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων και την πορεία προς τα εμπρός, μετά την έναρξή τους, που συμφωνήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ο κ. Φέλτμαν συνεχίζει να εμπλέκεται με σημαντικούς συνομιλητές και να ανταλλάσσει μαζί τους απόψεις για το Κυπριακό». Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες, είχε χωριστές συναντήσεις με τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών της τουρκοκυπριακής κοινότητας και τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή.