Συνάντηση Κυριάκου Κενεβέζου και Άντρου Κυπριανού για θέματα Παιδείας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου και τις πολιτικές που προωθούνται μέσω αυτού.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα με παράδοση στα ζητήματα της παιδείας και του πολιτισμού, εκφράζοντας την ετοιμότητα του κόμματος για ανταλλαγή απόψεων και συμβολή με προτάσεις, ιδέες και απόψεις στην διαμόρφωση των πολιτικών του Υπουργείου. Και στην περίπτωση του Υπουργείου Παιδείας, η αντιμετώπιση θα είναι ίδια με αυτή της κυβέρνησης. «Θα στηρίξουμε τις πολιτικές εκείνες με τις οποίες συμφωνούμε και θα είμαστε αυστηροί, αλλά εποικοδομητικοί στην κριτική που θα ασκούμε, πάντοτε με τεκμηρίωση και επιχειρήματα βέβαια».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από τα πλέον σημαντικά σε μια κοινωνία. «Είναι η ατμομηχανή που μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να σπρώξει την κοινωνία ακόμα πιο μπροστά. Εύχομαι λοιπόν, κάθε επιτυχία».

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ευχαρίστησε για τη συνάντηση αλλά και τη δεδηλωμένη βούληση και πρόθεση να έχουν μια συνεργασία και έναν ανοικτό διάλογο για τα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο. «Είναι διακριτός ο ρόλος του καθενός από εμάς, αλλά ταυτόχρονα είναι απόλυτα διακριτή και η ευθύνη μας, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεννόησης να χειριζόμαστε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά που διαχειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού».

«Οι διαφωνίες είναι κομμάτι της πολιτικής πραγματικότητας και όχι μόνο, αλλά όταν αυτές προκύπτουν μέσα από μια συζήτηση και τεκμηρίωση των απόψεων, αυτό δεν έβλαψε ποτέ κανέναν». Ο κ. Κενεβέζος χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη τη συνάντηση εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με το Γραφείο Παιδείας και τους Βουλευτές του ΑΚΕΛ στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, θα έχουν μια συνεργασία προς όφελος των ζητημάτων της παιδείας και του πολιτισμού.