Συνάντηση Κυπριανού -Νταβούτογλου: Η Τουρκία θέλει λύση

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στα γραφεία στα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), επεσήμανε ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Νταβουτογλου, του μετέφερε τις θέσεις της ε/κ πλευράς για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβουτογλου ξεκαθάρισε στον Άντρο Κυπριανού ότι η Τουρκία θέλει λύση του Κυπριακού προβλήματος και θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση

Ο κ. Κυπριανού, χαρακτήρισε τη συνάντηση σημαντική και ενδιαφέρουσα, ενώ όπως είπε, αφήνει πάρα πολλά περιθώρια.

“Είχαμε μια μεγάλη σε διάρκεια και σημαντική συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου. Μας δοθηκε η δυνατότητα να μεταφέρουμε τις θέσεις της ε/κ πλευράς στον Τουρκο Πρωθυπουργό και από την άλλη, να ακούσουμε τις δικές του απόψεις και το πως προσεγγίζει τα ζητήματα που εμείς θεωρούμε σημαντικά”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Νταβούτογλου, συνέχισε ο Άντρος Κυπριανου, εξέφρασε την επιθυμία και τη βούληση η Τουρκία να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες.

“Θεωρεί οτι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού, θα συμβάλει τα μέγιστα, στην επίτευξη μιας ευρύτερης συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και θεωρεί ότι η ενωμένη Κύπρος με την Τουρκία και την Ελλάδα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο μέσα σε αυτά τα πλαίσια”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος προς την πορεία για τη λύση. Θα χρειαστεί, είπε, να πείσουμε την Τουρκία για διάφορα ζητήματα τα οποία αποτελούν διαχρονικές θέσεις της δικής μας πλευράς.