Συνάντηση «κοινωνικού χαρακτήρα» Αναστασιάδη – Ακιντζί στα τέλη Μαρτίου

Την απόφασή του να συμμετάσχει σε «κοινωνικής φύσεως συνάντηση» με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ανακοίνωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, στον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου. Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, εξέφρασε ικανοποίηση για τα βήματα που γίνονται, προκειμένου να διορθωθεί το «λάθος», όπως είπε, αναφορικά με τους εορτασμούς για το ενωτικό δημοψήφισμα.
Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Μπουτζιού υποστήριξε ότι εάν γίνουν τα απαραίτητα βήματα από την κυπριακή Βουλή, θα μπορούν να αρχίσουν πάλι οι συνομιλίες από εκεί που σταμάτησαν.

«Πλησιάζουμε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα και την προσδοκία πως θα υπάρξει αποτέλεσμα από την πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι «θεωρούμε ως θετική την απόφαση του κ. Ακιντζί να συμμετάσχει σε μια κοινωνικής φύσεως συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκφράζουμε την ελπίδα, πέραν και μακριά από τις όποιες αιτιάσεις, να επικεντρωθούμε επιτέλους σε ένα διάλογο ουσίας, μακράν των όποιων αξιώσεων τρίτων που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δύο κοινοτήτων».

Check Also

Νικόλας: Το ΔΗΚΟ επιμένει και διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, …

9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου: Κοινή Διακήρυξη

Η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου  -Κύπρου, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα. Στην Κοινή …