Συνάντηση Κέρι – Λαβρόφ στο Παρίσι

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι θα συναντηθούν την 14η Οκτωβρίου στο Παρίσι για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία και τη Συρία.

«Βάσει μιας προκαταρκτικής συμφωνίας, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την 14η Οκτωβρίου στο Παρίσι με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι», δήλωσε ο Λουκασέβιτς.

Στο μεταξύ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών Ασίας και Ευρώπης στο Μιλάνο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν θα παραστεί στη σύνοδο ASEM που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο από την 16η ως την 17η Οκτωβρίου.

Στις συνομιλίες με τον Ποροσένκο ενδέχεται να συμμετάσχουν οι γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, πρόσθεσε ο Ουσάκοφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί «μια συνάντηση όπως αυτή στη Νορμανδία», αναφερόμενος στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία τον Ιούνιο και στις οποίες συμμετείχαν ο Πούτιν, η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Ποροσένκο.