Συνάντηση Κέρι – Αμπάς την Πέμπτη στο Λονδίνο

Με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Λονδίνο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η συνάντηση των δυο ανδρών γίνεται πριν ακόμη παρέλθει ένα μήνα από την κατάρρευση της αμερικανικής διαμεσολαβητικής προσπάθειας ώστε να επέλθει ισραηλινο- παλαιστινιακή ειρηνευτική συμφωνία.

«Ενώ η πόρτα παραμένει ανοικτή για την ειρηνευτική διαδικασία, ο σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι τρέχουσες σχέσεις μας με τους Παλαιστινίους », δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι σε μια σύντομη τοποθέτησή της τη Δευτέρα.

«Όπως έχει κάνει καθ όλη τη διαδικασία, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κέρι θα επαναλάβει την έκκληση που απηύθυνε προς τις δύο πλευρές να διατηρήσουν την αυτοσυγκράτησή τους και να απόσχουν από βήματα που θα ήταν άχρηστα», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες στις 24 Απριλίου μετά την συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης μεταξύ της οργάνωσης Φατάχ του προέδρου Αμπάς που δεσπόζει στην Δυτική Όχθη με την ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.