Συνάντηση Αναστασιάδη- Νετανιάχου την Κυριακή του Πάσχα στο Ισραήλ

Τριήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ από τις 5 Μαΐου, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί ιδιωτικά στη λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Πανάγιου Τάφου και στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, θα αρχίσει την επίσκεψη εργασίας του την Κυριακή, νωρίς το απόγευμα με συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου, στα Ιεροσόλυμα.

Επίσης, αναφέρεται ότι το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στα Ιεροσόλυμα, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Το μεσημέρι θα μεταβεί στο Κοινοβούλιο (Knesset), όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής του Ισραήλ Yudi Edelstain.

Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα μεταβούν στο Τελ Αβίβ, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει το επιχειρηματικό φόρουμ Ισραήλ – Κύπρου.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 8 Μαΐου, καταλήγει η ανακοίνωση.