Συνάντηση Αβέρωφ – Νουρή για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Αβέρωφ – Νουρή για το μεταναστευτικό

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή κατά την οποία ενημερώθηκε για τις κυβερνητικές πολιτικές αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον κ. Νουρή τόσο για την πρόσφατη επιτυχία όσο αφορά τη χρηματοδότηση υποδομών, όσο και για τη συνολική διαχείριση του μεταναστευτικού. Εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις πρωτοβουλίες αυτές ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον Υπουργό για το πρόγραμμά του το οποίο προβλέπει δραστικές παρεμβάσεις στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Πρόγραμμα που το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να συνοδευτεί από πρακτικές πρωτοβουλίες στο κρίσιμο θέμα του επαναπατρισμού παράτυπων μεταναστών στη χώρα τους.

Πρόσθετα, ο κ. Νουρής ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου για την αναγκαιότητα η Κύπρος να συνάψει άμεσα συμφωνίες επανεισδοχής με τρίτες χώρες, με τον ίδιο να ενημερώνει για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για το ενδιαφέρον του, αλλά και για τη διαχρονική στήριξη του στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματ